Welke Inov-8 hardloopschoen past het beste bij jou?

Welke Inov-8 hardloopschoen past het beste bij jou?

Een nieuw jaar met nieuwe hardloopavonturen. Een nieuw hardloopseizoen is een mooie tijd voor nieuwe schoenen. Oftewel, get a grip! Je hebt de keuze voor een nieuw paar schoenen laten vallen op Inov-8. Maar welke hardloopschoen van Inov-8 passen dan het beste bij jou?

Bij aankoop van een nieuw paar schoenen kun je deze vergelijken op verschillende punten. Inov-8 staat bekend om de beste grip, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wel vraagt elk terrein natuurlijk om een ander zooltype. Verder kun je ook kijken naar de heeldrop, pasvorm, noppen, demping, protectie, etc. Bekijk hier het overzicht van alle zooltypes van Inov-8 en hier het complete overzicht van alle modellen van SS20. Lees hieronder verder voor alle details over heeldrop, pasvorm en de zooltypes van Inov-8.

 

inov-8-snow-ice

 

Zooltype Inov-8 hardloopschoen

Bij Inov-8 begint de schoenkeuze altijd bij de zool. De omgeving heeft invloed op hoe jij loopt, dus moet je goed aanvoelen wat er onder je gebeurt om meer grip te hebben op de ondergrond. Wanneer je geen contact hebt met de ondergrond kun je moeilijker inschatten wanneer de grond ongelijk is en hier dus minder goed op anticiperen. Afhankelijk van de ondergrond waar je op wilt lopen kies je een zool die hier het beste bij past. De zooltypes van Inov-8 zijn onderverdeeld in verschillende categorieën.

 

Wanneer je gaat hardlopen in extreme omstandigheden in zacht en modderig terrein kun je het beste kiezen voor de X-Talon of de Mudclaw of in geval van sneeuw of ijs voor de Oroc. Ben je op zoek naar een multifunctionele schoen die op verschillende terreinen goed tot zijn recht komt, dan is de Roclite hiervoor de ideale schoen. Ga je meer over de paden, dan kun je het beste kiezen voor de Trailtalon of de Terra Ultra. Wanneer de paden wat rotsachtiger zijn kun je het beste kiezen voor de Trailroc. De namen spreken vaak al voor zich, de Parkclaw is de beste keus voor een rondje in het park en de Roadclaw is voor op de weg.

 

Nu je de keuze voor het terrein hebt gemaakt gaan we verder met de heeldrop en de pasvorm.

 

inov-8-muddy

 

Heeldrop

De heeldrop is het verschil in hoogte van de zool tussen de voorvoet en de hiel. Bijna elke hardloopschoen van Inov-8 heeft verschillende mogelijkheden als het gaat om de heeldrop. Bij de meeste categorieën kun je kiezen tussen 3 of 6 millimeter of 4 of 8 millimeter. Inov-8 heeft één schoen in de collectie met 0mm heeldrop. Dit is de Terra Ultra en deze is ook verkrijgbaar in de ‘Graphene Series’.

 

Een lagere heeldrop maakt een voorvoet- of midvoetlanding makkelijker. Dit heeft minder impact en belasting dan de haklanding. Ook is het makkelijker om met een voorvoetlanding in een hogere frequentie te lopen. Een haklander kiest over het algemeen voor een hogere heeldrop.

 

Voor de heeldrop heeft Inov-8 een arrowsysteem ontworpen, zodat je op de schoen zelf kunt zien hoeveel heeldrop deze heeft. Op de hak van de schoen staat aangegeven binnen welke heeldrop deze schoen valt. In de afbeelding hieronder vind je een overzicht per model.

inov-8-rocky

 

Pasvorm

Voorheen werd de pasvorm door Inov-8 ingedeeld in Precision, Medium en Standard fit. Precision was de smalste pasvorm, medium gemiddeld en standard de brede pasvorm. Tegenwoordig hanteert Inov-8 voor een hardloopschoen een fit schaal van 1 t/m 5. De 1 is hierbij de smalste pasvorm en de 5 de breedste pasvorm. Zoek hieronder de schoen die het beste past bij jouw voeten.

 

Naast de pasvorm voor de breedte is de goede maat van een schoen cruciaal. Gebruik hiervoor de maattabel van Inov-8. Verder kun je bij de aankoop nog rekening houden met het noppenprofiel en je kiest uiteraard voor de mooiste kleur in de collectie. Mocht je verder nog vragen hebben over jouw schoenkeuze dan kun je deze altijd stellen via [email protected] Wil je weten waar de schoen bij jou in de buurt verkrijgbaar is, kijk dan snel bij één van onze verkooppunten.

 

Heb je de hardloopschoen van Inov-8 gekocht, deel dan jouw foto's met ons via onze social media kanalen Instagram en Facebook.

 

‘We are not followers, we never will be. We like to carve a new way, we thrive to innovate’

Wayne Edy, oprichter van Inov-8

  inov-8-trailrunning