Route 365 - Schoorlse Duinen

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Route 365
Route 365 - Schoorlse Duinen

We delen hier graag de mooiste routes en leukste evenementen om je te inspireren voor je volgende doel. Deze maand nemen we je graag mee naar de Schoorlse Duinen!

Van 'committed athlete' Sebastiaan Munter, ontvingen we een aantal mooie routes in zijn omgeving, die we hier graag met jullie delen. Ben je een keer in de buurt of op vakantie in de regio, probeer dan eens een van deze routes.

 

 

Schoorl Witte Route

De Schoorl Witte Route is een bestaande route vanuit de Schoorlse Duinen. Deze staat met paaltjes aangegeven met een witte pijl. Hij begint en eindigt bij de parkeerplaats aan de Oorsprongweg. Je moet vrijwel meteen een enorme trap op en pakt dan een rondje van ongeveer 16 kilometer waarbij het thema MUL ZAND is. Kleine klimmetjes, strand, duintjes waar je heel hard kan af rennen (zie foto), en richting het einde weer pittig wat heuveltjes.

 

Download de route

 

 

 

Killer Route

De killer route heb ik ooit ergens op afstandmeten.nl gevonden. Deze heeft dezelfde startplaats als de Witte Route, maar nu pak je ongeveer alle toppen van de Schoorlse duinen en maak je 880 hoogtemeters in 24 kilometer. Ik heb deze begin februari in de sneeuw gedaan, super mooi maar wel een ‘gevorderde’ route qua navigeren, hoogtemeters en afstand.

 

Download de route

 

 

 

Heemskerk

Ook in Heemskerk kun je lekker de duinen in. Niet zo veel heuvels en toppen als in Schoorl, maar lekker gevarieerd terrein. Kleine klimmetjes, mul zand, en bijna 100% kans dat je grote grazers gaat tegenkomen. Deze route begint bij de parkeerplaats van duin ingang ‘Geversduin’, op de grens van Heemskerk en Castricum. Je kunt hier gratis parkeren.

 

Download de route

 

 

Heb je ook een mooie route, die je graag zou willen uitlichten? Laat het ons weten via Instagram of Facebook!