Tips & Tricks - Hardlopen in de winter

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Tips & Tricks
Tips & Tricks - Hardlopen in de winter

5 tips om hardlopen in de winter minder ellendig te maken:

 

Soms lijken de seizoenen van de ene op de andere dag te veranderen. Op de ene dag tik je kilometers af met een tempreratuur van 15 graden met zonneschijn boven je hoofd maar dan daalt de volgende ochtend de temperatuur tot onder het vriespunt en is je route bestrooid met sneeuw. Maar hardlopen in de winter hoeft helemaal niet vervelend te zijn. Met de juiste uitrusting en mindset kun je gewoon doorgaan met trainen.

In plaats van thuis de loopband aan te zetten gebruik je deze 5 tips om het beste uit je winterloop te halen wanneer het koude weer toeslaat.
 
Draag de juiste schoenen
Om warmte binnen en sneeuwbrij buiten te houden, loop je in schoenen met de minste hoeveelheid mesh. Als je schoenen hebt met een Gore-Tex-bovenwerk is dat beter. Draag sokken die vocht afvoeren maar je voeten warm houden, zoals de Compressport Pro Racing Socks Winter Trail.
 
Kleed je alsof het warmer is:
Je wilt het warm hebben zonder zo veel te zweten dat je het koud krijgt. De vuistregel is om je te kleden alsof het 10 graden warmer is. Je moet een beetje koel zijn als je begint. Denk aan: verschillende lagen om zweet af te voeren met ritsen in de nek en onderarm om lucht af te voeren terwijl je opwarmt. Hoe meer je buiten rent hoe meer je je eigen voorkeuren leert. 
 
Licht meenemen: 
Met beperkt daglicht is de kans groot dat je in het donker rent. Draag reflecterende, fluorescerende kleding en wees niet verlegen om jezelf te verlichten als een kerstboom. Wij raden je aan om een ​​hoofdlamp te gebruiken 
 
Opwarmen Pre-run:
Beweeg al voldoende binnen om het bloed te laten stromen zonder te zweten. Ren de trap op en af, gebruik een springtouw of doe een paar yoga-zonnegroeten. Een snelle schoonmaak van het huis werkt ook. "De kou voelt niet zo koud aan als je het warm hebt"
 
Snel douchen/omkleden na afloop: 
Je kerntemperatuur daalt zodra je stopt met hardlopen. Om een ​​aanhoudende koude rilling te voorkomen, verander je kleding zo snel mogelijk. Drink ook iets heets, een stomende drank is geweldig maar een stevige soep doet dubbel werk door je eiwit en natriumvoorraden bij te tanken en tegelijkertijd op te warmen.