Compressport Ultra Trail Socks Hardloopsokken Hoog - Blauw

Artikelnummer: XU00008B_501_0T1
Beschikbaarheid: Voor 14:00 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd!
De Compressport Ultra Trail Socks bieden optimale bescherming en extra ondersteuning tijdens lange races.
 

Productomschrijving

Een ultra-trail van 100 mijl is lang. Dat hoeven we jou niet te vertellen en ook de ambassadeurs Jordi Gamito, Diego Pazos en Sebastien Chaigneau weten hier alles van. De afstanden worden gevoelsmatig nog langer wanneer je moeilijker loopt doordat je voeten stuk zijn. Oorspronkelijk zijn de Ultra Trail Socks van Compressport ontworpen voor de zware eisen van de Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB). Maar ook bij andere wedstrijden zijn de sokken uiteraard geschikt.
 
De hardloopsok is gebaseerd op de Pro Racing Socks V3.0 Trail en is in verschillende opzichten verbeterd. Vooral bij de lange afstanden zal de keuze voor een sok meer dan ooit het verschil maken.
 

Voordelen van de Compressport Ultra Trail Socks

  • De Ultra Trails Socks bieden maximaal comfort dankzij extra vulling en een extra stevige teenbox. Dit is zeker een meerwaarde tijdens ultra-afstandraces, vooral op de technische afdalingen.
  • Voor een geruststellend gevoel is de stabiliteit en de proprioceptie verhoogd. Het voetbewustzijn is verhoogd, wat natuurlijk erg handig is op ruw en rotsachtig terrein.
  • De sokken bieden blessurepreventie dankzij gerichte compressie en door trillingen te verminderen in de enkel en onderin je kuit.
  • De gerichte compressie stimuleert de bloedstroom om vermoeidheid te vertragen, waardoor je de hele nacht door kunt gaan. Natuurlijk is het ook handig om voor een ultra-trail de nodige kilometers te trainen.
  • De stippen op de midden- en voorvoetsectie en de boog van 360 graden om je voet voorkomen dat de sok gaat draaien om je voet. Je sok blijft dus lekker strak op dezelfde plek zitten. Hierdoor wordt het risico op blaren verminderd en de stabiliteit verhoogd.
  • De 3D-dots absorberen de schokken en trillingen van het variërende terrein. Hierdoor worden kneuzingen aan het binnenbeen en de malleolus (enkel) voorkomen, die ontstaan doordat je voeten 'los zitten'.
  • Bij de achilles is de sok verstevigd en biedt hierdoor een betere en ongelooflijk stabiele ondersteuning.

 

Wasinstructies

0 sterren op basis van 0 beoordelingen