Tips & Tricks - Duurzaamheid en hardlopen gaan hand in hand

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Tips & Tricks
Tips & Tricks - Duurzaamheid en hardlopen gaan hand in hand

Wat we vandaag doen, heeft invloed op onze toekomst. Als hardloper en wandelaar kun je hier ook invloed op hebben. We hebben gekeken naar manieren om onze runs en wandelingen duurzamer te maken. Dit zijn onze top tips:

1. Kies herbruikbare waterflessen & softflasken: 
Je hoeft flessen niet steeds te vervangen, houd ze schoon en hergebruik ze. Vermijd het gebruik van plastic bekers waar mogelijk.


2. Vermijd plastic van je voeding: 
Vermijd voedsel en gels verpakt in plastic. Probeer in plaats daarvan uw eigen gels te maken.

3. Koop duurzaam:
Zorg ervoor dat uw materiaal is gebouwd om lang mee te gaan en niet te vaak vervangen hoeft te worden. Onderzoek het gebruik van gerecyclede materialen bij het aankopen van nieuwe spullen.

4. Neem ploggen op in je run/wandeling 
Ploggen is het oprapen van zwerfvuil terwijl je jogt, rent of loopt. Daag jezelf uit om minstens één stuk afval op te rapen voor elke hardloopronde of wandeling die je doet. 

 

 

Extra tip:

Je bent aan het hardlopen geweest en je moest je waterdichte jas en broek aantrekken. Je bent nu ondertussen thuis en je bent moe. Je basis en tussenlagen gaan in de wasmand, maar hoe zit het met die waterdichte kleding? Misschien hang je ze gewoon over de deur en laat je ze drogen om ze de volgende dag weer in je rugzak te stoppen voor de volgende run. Stop dan hier! Een opeenhoping van vuil, vet en lichaamsoliën zal zich na verloop van tijd ophopen. Deze kunnen het waterdichte membraan verontreinigen en ervoor zorgen dat het gaat lekken. Het moet gewassen worden.

Inov8 heeft een korte video samengesteld om u te laten zien hoe u uw waterdichte jas moet wassen: