Motivational Monday - Inspirerende Films

Motivational Monday - Inspirerende Films

TOP-10 MEEST INSPIRATIEVOLLE TRAILRUN FILMS

De pandemie heeft ertoe geleid dat we voorlopig allemaal minder tijd in onze trailrunning schoenen zullen doorbrengen. Dus om de motivatie hoog te houden om te blijven trainen delen we 10 van onze favoriete inspirerende trailrun films. En het beste van deze films? Ze zijn allemaal gratis te bekijken!

Heb jij nog films om aan deze lijst toe te voegen? Deel uw suggesties op onze Social media kanalen, Instagram en Facebook 

 

LAST WOMEN STANDING – THE BARKLEY MARATHONS 2019
In 2019 nam inov-8-ambassadeur en overlevende van borstkanker Nicky Spinks deel aan The Barkley Marathons - 's werelds zwaarste ultraloopwedstrijd.

De film vertelt het verhaal van Nicky en haar mede-lopers terwijl ze vechten tegen verraderlijk terrein, heftig weer en de bijzondere organisator van Barkley Marathons, Lazarus Lake.

 

PAUL TIERNEY: RUNNING THE WAINWRIGHTS

De film van dmtwo.media volgt de inspirerende ultrarunner en inov-8-ambassadeur Paul Tierney in zijn poging een nieuw record te vestigen door alle 214 Alfred Wainwright Lake District-pieken in één keer te beklimmen.

Paul vocht tegen slaapgebrek en alles wat het weer in het Lake District hem kon bezorgen terwijl hij rende en snel wandelde over 318 mijl, het equivalent van 4 keer de Mount Everest beklimmen, in zijn poging om de recordtijd van 6 dagen 13 uur en 1 minuut, vijf jaar eerder behaald door de legendarische loper Steve Birkinshaw.


RUN FOREVER: NICKY SPINKS & THE DOUBLE BOB GRAHAM
In mei 2016 schreef ultraloper Nicky Spinks hardloopgeschiedenis door de snelste persoon te worden die een Double Bob Graham Round liep, een record dat ze vandaag nog steeds bezit. De film vertelt het verhaal van de inspirerende vrouw die kanker overwon en daarna de uitdaging van ruim 200KM aanging.

 

THE LAST THAW
In december 2018 probeerde Simon Gray een nieuwe recordtijd neer te zetten voor de Frog Graham Round, terwijl hij ook probeerde de eerste persoon te worden die het midden in de winter voltooide.

De film van Jakevideo volgt Simon terwijl hij de strijd aangaat met de elementen, 93KM rennen over de heuvels van het Lake District en meer dan 4KM zwemmen in open water over de verschillende meren.

 

TRAIL RUNNING IN JAPAN
Een korte film waarin de Amerikaanse trailrunner Peter Maksimow wordt gevolgd terwijl hij naar Japan gaat om de Utsukushigahara Trail Race te racen.

 

OUT THERE – A JOURNEY TO THE BARKLEY MARATHONS

De film vertelt het verhaal van de poging van de Belgische ultraloper Karel Sabbe bij de Barkley Marathons van 2019. De tandarts uit België heeft momenteel het record voor de FKT (Fastest Known Time) op de 4.279 KM lange Pacific Crest Trail en 3.500 km lange Appalachian Trail.

 

THE RUNNING PASTOR 
Maak kennis met Sverri Steinholm, een predikant van de Lutherse kerk, op de Faeröer. Hij is ook een dwangmatige hardloper die troost vindt bij de lasten van het priesterschap op de paden en wegen van zijn vaderland.

 

MOUNTAINS OF HEAVEN

In 2016 voltooide de inspirerende atleet Jenny Tough een solo en niet-ondersteunde 900 km lange run door de bergen van Kirgizië. De film, Mountains of Heaven, werd opgenomen door Jenny terwijl ze door het afgelegen berggebied rende.

 

THE RUN HOME
The Run Home is een film gemaakt door Alfie Smith en Louis MacMillan, twee getalenteerde 17-jarigen uit Argyll aan de westkust van Schotland. De film, opgenomen door Alfie Smith, volgt Louis op zijn vlucht naar huis vanaf de schoolbus een reis van 9,6 kilometer door de wildernis van het schiereiland Keills, met uitzicht op de Sound of Jura.

 

A SHEPHERD’S HAND
Deze film speelt zich af in een poging tot de 'Joss Naylor Lakeland Challenge' - een tocht van 46 mijl door het Lake District, met een stijging van meer dan 5000 meter. Met fantastische poëzie brengt A Shepherd's Hand een eerbetoon aan de rennende legende Joss Naylor.

 

We hopen dat deze selectie van onze favoriete trailrunning films je een geïnspireerd en gemotiveerd gevoel heeft gegeven! Vergeet niet om uw aanbevelingen over uw favoriete films te delen in de opmerkingen op onze sociale kanalen.