Motivational Monday - Waarom ik trails loop

Motivational Monday - Waarom ik trails loop

BEN MOUNSEY: WAAROM IK TRAILS LOOP

Waarom ik in de bergen en trails ren? Het is donker ik ben alleen en ik ben moe. Ik ben koud, nat en hongerig. Ik ben vele kilometers van huis. Mijn lichaam doet pijn. Ik droom over eten en de warmte van mijn comfortabele bed. Ik ben enorm geneigd om nu te stoppen. Het zou zo gemakkelijk zijn om op te geven. Dit is mijn keuze. Niemand dwingt me om het te doen. Ik zou nu kunnen stoppen en niemand zou het ooit weten. Waarom doe ik dit? Waarom ren ik door de bergen en over modderige paden?

Ik ben niet bang om toe te geven dat ik geobsedeerd ben door hardlopen. Het is een verslaving die gevoed moet worden maar die ook gemakkelijk verzadigd raakt. Ik ben op mijn gelukkigst als ik aan het hardlopen ben, volledig ondergedompeld in de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de buitenlucht. Je zou kunnen zeggen: 'Obsessed Is Just A Word The Lazy Use To Describe The Dedicated'...

Ik voel me gezegend dat ik kan rennen. Het laat me waarderen wat ik kan en het geeft me een enorm gevoel van vrijheid en welzijn. Niet al mijn runs zijn snel of moeilijk. Meestal hou ik er gewoon van om langzaam te gaan, zodat ik van het uitzicht kan genieten.

Geen enkele run is ooit hetzelfde. Geen uitzicht is ooit hetzelfde. Mijn ogen zijn getuige geweest van een aantal fantastische bezienswaardigheden. Ik ben me constant bewust van wat er om me heen is en ik neem het nooit als vanzelfsprekend aan. Bovenal hou ik ervan om in de bergen te rennen. Om hoog boven de rest van de wereld uit te stijgen en ver weg van de drukte van alledag. Ik hoef niet naar muziek te luisteren voor motivatie, ik luister liever naar de natuur, wiens geluiden net zo intrigerend zijn als haar bezienswaardigheden. Het is hier, in deze perfecte wildernis, dat ik mijn troost vind.

 
Ik ren omdat het een bevrijding is van de stress en spanningen van het dagelijks leven. Ik kan al mijn zorgen vergeten en me concentreren op de eenvoud van het zetten van de ene voet voor de andere. Als ik aan het hardlopen ben, doe ik het grootste deel van mijn denken met een helder hoofd. Ik besteed graag tijd aan plannen en het nemen van beslissingen. Hoewel ik moet toegeven dat ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan het bedenken van een interessante naam voor mijn run op Strava, een naam die past bij de inspanning die ik heb geleverd of die de ervaring beschrijft die ik zojuist heb gehad.

Hardlopen geeft me een doel en een gevoel van verbondenheid. Als ik goed en vaak loop, dan ben ik gelukkig en tevreden. Het geeft me een goed gevoel, zowel fysiek als mentaal. Het geeft me het vertrouwen en de structuur in mijn leven die ik nodig heb om succesvol te zijn in alles wat ik doe.

Ik ben altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Ik vind het leuk om mijn omgeving te verkennen. Er is niets ter wereld waar ik meer plezier aan beleef dan het beklimmen van een berg of het vinden van een nieuw pad. Ik heb meestal geen plan. Ik hou ervan om mijn eigen weg te gaan, mijn eigen weg te bewandelen. Er zijn tijden dat ik niet weet waar ik heen ga en niet weet waar ik ben. Ik ren waar ik wil en waar mijn voeten me brengen. Ik heb gemerkt dat soms in het leven de enige manier om jezelf echt te vinden is door eerst te verdwalen.

Een deel van mijn verslaving omvat wedstrijden, ik hou gewoon van racen. Ik geniet ervan omdat ik mezelf graag test. Niet alleen tegen anderen, maar ook tegen het parcours, het terrein en de natuurlijke elementen. Ik vind het leuk om mijn lichaam te pushen om te zien hoe ver ik kan gaan, hoe snel ik kan rennen en wat ik kan bereiken.

Racen heeft me naar een aantal fantastische plaatsen gebracht, me in staat gesteld te genieten van nieuwe ervaringen en andere gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Ik moet nog een trailrunner ontmoeten die mijn liefde en passie voor de sport niet deelt. Deel uitmaken van de off-road hardloopgemeenschap voelt alsof je deel uitmaakt van een uitgebreide familie die zich over de hele wereld uitstrekt.

Telkens wanneer ik wat extra motivatie nodig heb om 's ochtends uit bed te komen of een extra kilometer te lopen dan denk ik terug aan deze momenten en word ik er meteen aan herinnerd waarom ik het doe. Ik wil geen spijt hebben in het leven en ik wil niet terugkijken en nadenken over wat ik had kunnen bereiken. Daarom ren ik.