Routes & Evenementen - La Chouffe Trail

Routes & Evenementen - La Chouffe Trail

La Chouffe Trail

Je hoeft niet altijd ver te reizen om in een spectaculair landschap te sporten. In en rond de  Houffalize in België is de start en aankomstplaats van de trailrun La Chouffe Trail. De meanderende rivier de Ourthe heeft voor een mooie vallei met steile rotswanden gezorgd. Het ideale terrein voor een pittige trail met enkele mooie klimmen en een groot aantal hoogtemeters. De 68 kilometer lange trail, de verste afstand, is met 2000 positieve hoogtemeters goed voor 3 UTMB-punten. Dit zegt toch wel veel over de zwaartegraad. 

 

Maar laat die straffe cijfers je nu niet afschrikken. De La Chouffe Trail is meer dan een zware ultratrail. Verspreid over twee dagen (9/10-07-2022) staan er in Houffalize maar liefst tien wedstrijden op het programma. Op de zaterdag is er keuze tussen vier afstanden: 68 km, 47 km, 25 km en een 12 km. Op zaterdagavond is het wachten op zonsondergang voor het startschot van twee relatief korte night trails van respectievelijk 15 en 8 km. Op zondag zijn de afstanden een beetje korter: 36, 28, 17 en 10 km. Veel lopers combineren. Ze lopen een lange afstand op zaterdag en dan nog een kortere op zondag, terwijl anderen eerst aan een night trail deelnemen en op zondag een trailwedstrijd lopen.

 

Gezellig weekendje Ardennen

Voor de meeste deelnemers aan de trailrun La Chouffe Trail is het competitieve van ondergeschikt belang, bij deze trail is de beleving nu eenmaal veel belangrijker. Onderweg kijk je naar de bomen, niet naar je horloge. Het tweedaagse evenement is bovendien een mooie aanleiding voor een weekendje Ardennen met vrienden of familie. De populairste plek bij supporters is de nabijgelegen brouwerij van Achouffe. Het parcours van de meeste wedstrijden passeert aan de gebouwen van de brouwerij. Bij aankomst wacht de deelnemers een La Chouffe. En reken maar dat daar van genoten wordt! De medaille bij aankomst is ook een knipoog naar het bier, want die kan als flesopener worden gebruikt.