Routes & Evenementen - NS Trails

Routes & Evenementen - NS Trails

De NS Trails. 

Trails gaan een stapje verder dan de normale hardlooproutes. De NS trails gaan namelijk dwars door de natuur. Je loopt over smalle paadjes, obstakels, heuvels, rotsen en beekjes. Je bent minder gefocust op je snelheid, maar meer op afstand en hoogteverschillen. De NS trails beginnen en eindigen altijd op een NS station, ideaal! 

Hieronder noemen we nog 5 voordelen om deze trails eens te proberen. 

 

1. De NS-trail is een mooie manier om Nederland te verkennen en hoogtemeters te maken. 

Je komt met NS-trails op hele mooie plekken in de natuur, waar je zelf niet zo snel naartoe zult gaan. De routes zijn zeer gevarieerd. Single tracks, weidse vergezichten, bospaden, heidevelden of gewoon een stukje stadspark in Arnhem. Alle soorten en maten paden komen voorbij tijdens een NS-trail. De routes zijn niet te technisch, maar tellen ruim voldoende hoogtemeters om het een echte trail te mogen noemen.

 

2. In lijn van A naar B lopen brengt je verder en geeft een gevoel van reizen.

De afstand die je aflegt van A naar B brengt je echt ergens. Veel meer dan wanneer je in een rondje loopt of wanneer je halverwege een loop moet omdraaien om weer terug te kunnen keren naar je vertrekpunt. Vooral dat laatste is mentaal een dooddoener. Het is echter verleden tijd met de komst van de NS-trails.

 

3. De trein biedt uitkomst door je weer bij je vertrekpunt terug te brengen. 

De NS-trails zijn opgezet rondom een praktische gedachte. Loop je van A naar B, dan moet je op een of andere manier terug naar je vertrekpunt zien te komen. Daar komt de trein om de hoek kijken. Probleem opgelost. Een NS-station is bovendien voor veel mensen makkelijk te bereiken per OV of ander vervoer. Het is daarom een makkelijke plek om af te spreken met je loopmaatjes.

 

4. De NS trails bieden een stukje competitie.

Aan het begin en einde van de route maak je een selfie met de stationsklok op de achtergrond. Dit is het bewijs van de tijd die je hebt gelopen. Je kunt dus de strijd aangaan met andere hardlopers als je wilt. Binnenkort komt er mogelijk ook een challenge waarbij een gecombineerde tijd moet worden gezet op verschillende routes.

 

5. Je hoeft niet meer zelf een route uit te stippelen. 

Geen fan van routes uitstippelen? Of ben je net als mij een ster in verdwalen? Ook daar biedt de NS-trail uikomst. De route is al voor je gemaakt en simpel te volgen via een GPX viewer die je gratis kunt downloaden op je smartphone. Makkelijker kan het je (bijna) niet gemaakt worden.