Tips & Tricks - 5 tips voor een goede survivalrun voorbereiding.

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Tips & Tricks
Tips & Tricks - 5 tips voor een goede survivalrun voorbereiding.

Om je voor te bereiden op je eerste survivalrun hebben we in deze blog vijf handige tips voor je op een rijtje gezet.

Een goed begin is het halve werk! Je zult duidelijk verschil merken wanneer je een goede voorbereiding treft. Ready? Go!

 

1. DOE AAN KRACHTSPORT

Meer spierkracht helpt niet alleen bij zware onderdelen, maar draagt ook bij aan een betere balans. Hindernissen waarbij je je in rare bochten moet wringen worden ineens een stuk makkelijk.

Er zijn verschillende soorten krachttraining. We raden je aan een goede trainingsmethode voor jezelf te vinden waarbij je balans houd tussen je gewicht en spierkracht. Je wilt niet alleen spiermassa kweken, maar ook zorgen voor voldoende souplesse.

 

2. EET GEZOND

Een gezond voedingspatroon is van onschatbare waarde. Het is goed voor je algehele gezondheid, maar helpt je ook met specifieke doelen. De juiste voeding geeft je ook veel meer energie. Je hebt deze hard nodig tijdens de Survivalrun!

Het consumeren van producten die dicht bij de natuur staan hebben hierbij de voorkeur. Groente, fruit, nootjes, vlees, vis, kip en veel water. Je zult dat laatste ook zeker nodig hebben. Zo blijf je voldoende gehydrateerd tijdens onze runs (drink vlak voor de start van de Survivalrun niet te veel). Ga met gezonde voeding aan de slag en zorg dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt …zo ben je goed bezig!

 

3. DOE AAN CARDIO-TRAINING

Om je uithoudingsvermogen te trainingen kun je cardio-oefeningen doen. Je kunt hiervoor verschillende trainingsmethodes volgen. HIIT training is een goede optie, HIIT trainingen doe je met of zonder gewichten. De training zorgt ervoor dat je snel fitter wordt.

 

4. CALISTHENICS

Het is misschien wel een van de meest geschikte trainingsvormen om je voor te bereiden voor de SurvivalRun. De reden hiervan is dat calisthenics en een survivalrun veel overeenkomsten hebben. Je gaat met deze trainingsmethode namelijk trainen met je eigen lichaamsgewicht. Er wordt meestal gebruik gemaakt van objecten die je buiten kunt vinden (klimrekken, trapjes, bomen). De training is dus bijna overal uit te voeren.

Je zult merken dat je tijdens een survivalrun jezelf vaak moet optrekken of op een andere manieren je hele lichaam wordt ingezet. Het maakt dit dan ook een zeer geschikte manier van voorbereiden. En het leukste is; je hoeft geen spullen te kopen of een sport abonnement te nemen.

 

5. WISSEL INSPANNING EN GENIETEN AF

Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Ontspanning na al je intensieve activiteiten en trainingen is net zo belangrijk. Geniet van je training/wedstrijd en pak op momenten dat het nodig is even je rust. Hierdoor zul je veel beter herstellen en kunnen volgende trainingen met meer power worden ingegaan.

Een goede nachtrust is belangrijk om veel redenen. Je zult namelijk meer uitgerust en fit de volgende dag beginnen, maar er worden tijdens het slapen ook belangrijk hormonen aangemaakt. Het lichaam herstelt wat bevorderlijk is voor je gezondheid, instelling en trainingsactiviteiten.

Je ziet in alle sporten het belang van ontspanning na inspanning verschijnen. Het is zelfs zo dat bij onvoldoende rust al je trainingsactiviteiten veel minderen rendement opleveren. Kijk je bijvoorbeeld naar krachttraining dan creëer je eerst hele kleine haarscheurtjes in je spierbundel om vervolgens in je rust sterker terug te groeien. Hierbij speelt ook voeding een belangrijke rol. Het is één van de redenen waarom sporters ook doorgaans meer eiwitten (bouwstenen van je spieren) consumeren.

 

Je zult waarschijnlijk niet alle tips nodig hebben om een goede voorbereiding te treffen, maar nu ben je wel op de hoogte van de mogelijkheden. Zo kun je zelf kiezen hoe jij jouw aanloop naar je eerste survivalrun inricht.