Tips & Tricks - Top tips voor je legday

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Tips & Tricks
Tips & Tricks - Top tips voor je legday

Steeds meer hardlopers zijn ervan overtuigd dat ze beter presteren en zich beter voelen als ze meer doen dan alleen hardlopen. Krachttraining bijvoorbeeld. En ze hebben gelijk. Regelmatige krachttraining, ook voor de benen, kan helpen bij het corrigeren van onevenwichtige spierontwikkeling en het versterken van onderontwikkelde spiergroepen.

 

Britt (@brittwitziers op Instagram) vertelt hoe zij haar leg day invult. 

 

Ik heb twee soorten legday's. Bij de ene legday focus ik mij meer op m’n quads en de andere meer op m’n glutes en hamstrings. Tijdens een legday focus ik me vooral op zware lifts zoals squats, (sumo)deadlifts en hip thrusts. Bij de deadlifts vind ik het ideaal om Rehband straps te gebruiken. Door middel van de straps kan ik zwaarder trainen zonder dat mijn grip het begeeft. Hierbij doe ik minder herhalingen met zwaardere gewichten. Dit is vooral goed om sterker te worden.  Voor oefeningen zoals RDL, Bulgaarse split squat en lunges gebruik minder gewicht met meer herhalingen. Deze manier van trainen focust weer meer op het beter worden van de spierconditie. Ik raad zeker aan het om oefeningen te wisselen per leg day. Zo blijft het gevarieerd en leuk. Ook begin ik altijd met compound oefeningen zoals squats. Hierbij worden meerdere spieren geactiveerd zoals quads en glutes. Nadat de compound oefeningen focus ik me meer op de isolatie oefeningen. Hierbij wordt die ene spiergroep geactiveerd waar jij je op wil focussen.