Route 365 - Pieterpad

  • Geplaatst op
  • Door 365 Sports
  • Geplaatst in Route 365
Route 365 - Pieterpad

We delen hier graag de mooiste routes en leukste evenementen om je te inspireren voor je volgende doel. Deze maand nemen we je graag mee naar een prachtige route van het Pieterpad!

Vroeger dacht misschien iedereen bij het horen van het Pieterpad nog aan een wandelroute, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. De route is ook uitstekend geschikt voor mooie trailrun routes.

 

 

Het Pieterpad is bedacht door Toos Goorhuis-Tjalsma uit Tilburg en Bertje Jens uit Groningen tussen 1978 en 1983. Ze werden hierbij geïnspireerd door een wandeltocht in het Duitse Zwarte Woud en zagen mogelijkheden voor een mooie route door heel Nederland. De route start in Pieterburen en gaat naar de St. Pietersberg in Maastricht en is erg goed aangegeven. Per deel van de route zijn gedetailleerde beschrijvingen te krijgen met leuke weetjes over de bijzondere plaatsen waar je doorheen komt.

 

 

Je kunt het hele Pieterpad achter elkaar hardlopen zoals Wouter Huitzing of in zeven dagen zoals Björn van Loon, maar je dit natuurlijk ook indelen naar je eigen niveau. De officiële route is verdeeld in 26 etappes van tussen de 15 en 22 kilometer. Deze etappes beginnen en eindigen allemaal op plaatsen die met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Zo kun je dus zelf een trainingsweek of trainingsweekend samenstellen. Op de website van Stichting Pieterpad kun je handig accommodaties vinden om te overnachten.

 

Neem dus je Fastpack mee en ga er even lekker tussenuit. Welke etappe is jouw favoriet?