Technical Tuesday - 3D Dots

Technical Tuesday - 3D Dots

Wie kent ze niet? De Pro Racing sokken van Compressport worden gekenmerkt door de 3D Dots. Maar wat is het geheim achter deze bolletjes op de sokken?

Producten zitten vaak vol met features en als je even niet oplet, raak je verdwaald in alle technische details. Van de topmerken Inov-8, Compressport, Ultimate Direction en Rehband gaan we uitleggen wat de technische termen op de verpakking precies betekenen.

 

 

 

3D dots op de Compressport Pro Racing Socks

Op elke plek op de sok kan de functie van de dots verschillen:

  • Op het midden- en voorvoetgedeelte voorkomen de 3D Dots dat de stof verdraait en vergroten ze de grip van de voet in de schoen. Doordat je niet gaat schuiven in je schoenen, zijn blaren verleden tijd!
  • Rond de enkel zijn 3D Dots strategisch geplaatst om je binnenbeen en malleolus (de kenmerkende knobbel op je enkel) te beschermen tegen de vliegende voeten tijdens het hardlopen.
  • De algemene werking van de 3D Dots is de micromassage voor optimaal comfort, het absorberen van trillingen en verbeterde doorbloeding. Ook helpen de 3D Dots om het water te onttrekken, waardoor je sokken minder nat blijven als je door de plassen loopt.

 

Bekijk hier snel alle kleuren van de Compressport Pro Racing Socks en maak jouw outfit compleet met de passende kleuren!

 

Technical Tuesday

Hier staat een overzicht van alle onderwerpen tot nu toe.

3D Dots

Graphene Grip

Boomerang