Technical Tuesday - Boomerang

Technical Tuesday - Boomerang

Het boomerang voetbed van Inov-8 is een revolutionaire ontwikkeling, die zorgt voor 40% meer energie-rebound.

Wat is precies de functie van het voetbed in een hardloopschoen en wat maakt het boomerang voetbed zo speciaal?

 

Voetbed

Het voetbed van een hardloopschoen zit vaak los in de schoen. In de meeste modellen van Invo-8 zit een 3mm of 6mm voetbed. De voetbedden van Inov-8 zijn allemaal neutraal en dus zonder pronatie. Dit heeft ook te maken met de filosofie van Inov-8 om een natuurlijke manier van hardlopen te stimuleren. De functie van het voetbed is om de voet te ondersteunen bij het hardlopen.

 

 

Boomerang

Het nieuwe Boomerang voetbed zit onder andere in de Terraultra G 270 en de Parkclaw 260 KNIT. Binnenkort komt er een nieuw topmodel uit waar dit voetbed ook in verwerkt zit. Het nieuwe boomerang voetbed geeft je 40% meer energie-rebound. Dit zorgt er dus voor dat je energie bespaard bij elke stap en dus langer of sneller kunt hardlopen.

 

Het unieke aan het boomerang voetbed is de revolutionaire structuur van het foam. Hierdoor wordt de energie vastgehouden en komt daarna weer vrij om je voort te stuwen. Honderden deeltjes TPU worden samengedrukt en veren vervolgens terug. Doordat er meer energie bij vrijkomt, kun je langer op hoge snelheid lopen.

 

Technical Tuesday

Hier staat een overzicht van alle onderwerpen tot nu toe.

3D Dots

Graphene Grip

Boomerang