Technical Tuesday - Afkortingen Rehband

Technical Tuesday - Afkortingen Rehband

De producten van Rebhand beginnen allemaal met een andere afkorting. In deze Technical Tuesday gaan we uitzoeken wat deze betekenen.

Wat betekenen de afkortingen in de productnamen van Rehband en wat zijn precies de verschillen tussen deze producten?

 

 

Afkortingen

De afkortingen van de categorieën van Rehband komen van Latijnse woorden. Hieronder leggen we je uit wat de afkortingen betekenen en waar de producten uit de categorie het beste tot hun recht komen. 

 

RX - Recipe

Dit betekent 'recept' in het Latijn. De producten uit deze categorie zijn ontwikkeld om blessures te voorkomen en prestaties te verbeteren

 

X-RX - Recipe

Dit betekent 'recept' in het Latijn. De producten uit deze categorie zijn ontwikkeld om blessures te voorkomen, prestaties te verbeteren en geven extra support. 

 

QD - Quaque Die

Dit betekent 'elke dag' in het Latijn. De producten uit deze categorie zijn lichtgewicht, bedoeld voor support bij alledaags gebruik en geven veel bewegingsvrijheid.

 

PRN - Pro Re Nata

Dit betekent 'zoals nodig' in het Latijn. De producten uit deze categorie zijn bedoeld om schokken op te vangen van vallen of stoten. Ze worden daarom vooral gebruikt voor volleybal en handbal.

 

UD - Ut Dictum

Dit betekent 'dat was' of 'zoals aangegeven' in het Latijn. De producten uit deze categorie zijn bedoeld voor extra support bij ongemakken en blessures.

 

RX Knee Sleeves 3mm, 5mm of 7mm

De RX Knee Sleeves van Rehband zijn verkrijgbaar in 3mm, 5mm en 7mm. Het aantal millimeters staat voor de dikte van de laag neopreen van de kniebrace. De RX Knee Sleeve 7mm  is perfect voor meer statische oefeningen zoals zwaar gewichtheffen. De kniebrace is IPF- en IMF- goedgekeurd voor Raw en Open wedstrijden. De RX Knee Sleeve 5mm is een echte allrounder en kan worden gebruikt voor gewichtheffen of circuittrainingen. De RX Knee Sleeve 3mm is een klassieke kniebrace, die compressie, ondersteuning en warmte biedt.

 

In het kort komt het erop neer, hoe dikker de laag neopreen, hoe meer support en hoe dunner de laag neopreen, hoe meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

 

 

Technical Tuesday

Hier staat een overzicht van alle onderwerpen tot nu toe.

3D Dots

Graphene Grip

Boomerang

Afkortingen Rehband