Motivational Monday - Mijn reis naar de OCR kampioenschappen.

Motivational Monday - Mijn reis naar de OCR kampioenschappen.

Mijn reis naar de OCR kampioenschappen.

Inov8's interview met Ida Mathilde:

 

Vraag: Voor degenen die u niet kennen, geef ons een beetje geschiedenis over uw betrokkenheid bij de OCR sport.

Mijn naam is Ida Mathilde en je kunt me vinden als @idamathildeeon op Instagram. Ik doe OCR sinds 2013 en ik begon puur voor de lol. Ik werd in de loop der jaren steeds competitiever. Een groot keerpunt voor mij was in 2018, toen ik besloot om slechts 70% van een fulltime baan te werken om meer tijd te besteden aan OCR. Dit leverde me mijn eerste grote podiumplek op bij OCR Worlds op de 15K-baan, waar ik tweede werd achter Lindsay Webster. Ik ben actief in de Deense OCR-gemeenschap en ben verbonden aan een grote OCR-sportschool in Denemarken, Unity Gym, waar verschillende soorten OCR-lessen worden gegeven.

 

Vraag: Hoe belangrijk is het juiste schoeisel voor jou?

Mijn schoenen zijn erg belangrijk, zowel voor ondersteuning als grip op alle (vaak) gladde obstakels en om door wisselend terrein te navigeren. Ik train veel op trials, waar ik mijn TrailFly G 270 gebruik, en voor mijn obstakel specifieke races gebruik ik de X-TALON G 235, dat zijn geweldige OCR-schoenen.

 

Vraag: Vertel ons iets over uw recente blessure en hoe je daarmee omging om zo sterk terug te komen?

Sinds de start van de lockdown in 2020 heb ik mijn hardloopvolume verhoogd wat helaas resulteerde in een botkneuzing/fractuur van mijn middenvoetsbeentje in mijn rechtervoet. Ik heb veel over mezelf geleerd tijdens de blessureperiode. Ten eerste dat ik geen supervrouw ben, wat betekent dat mijn lichaam grenzen heeft en dat meer training niet altijd resulteert in een betere atleet zijn. Ik heb mijn sterke en zwakke punten leren kennen en ik geef nu veel meer prioriteit aan slaap en herstel dan voorheen en luister naar mijn buikgevoel over mijn trainingsschema.

 

Vraag: Welke training doe je in de laatste dagen voor een evenement? Verander je je dieet überhaupt?

Ik verander mijn training zeker, ga terug naar ongeveer 50% volume, maar behoud of verhoog de intensiteit. Aan mijn dieet verander ik eigenlijk niet zo veel. Ik let er wel op dat ik al mijn vitamines binnenkrijg en goed eet, geen junk of te veel bewerkt voedsel. Maar daarnaast houd ik het min of meer hetzelfde.