Motivational Monday - Marathon lopen op je 85ste

Motivational Monday - Marathon lopen op je 85ste

Katherine Beiers krijgt mogelijk de medaille voor het meeste lef tijdens de laatste Boston Marathon. Toen Runner's World een foto uit The Boston Globe plaatste van de 85-jarige die zich een weg baant door Newton terwijl ze een vuilniszak droeg om zichzelf een beetje te beschermen tegen de stromende regen, wilden lezers op sociale media haar verhaal onmiddellijk kennen.

 

'Heeft ze het volbracht??? Omg wat is die dame sterk. Ik moet het verhaal over Katherine weten!!! 85 en in Boston aan het hardlopen... de rest van ons zou geen excuses meer moeten hebben.' Ondanks de bijna ijskoude temperaturen, zware regen en heftige wind vlagen, kwam ze volgens KPIX als een van de laatste lopers op het parcours in zeven uur en 50 minuten over de finish. Beiers is geen onbekende in de Boston Marathon. Ze was de oudste finisher van de race van 2017 met 84 jaar en zeven maanden en kwam over de streep in 6:04:07. Beiers liep haar eerste marathon in 1984 in Napa, Californie en heeft echt de afstand echt tot haar genomen. Ze heeft Boston nu 14 keer gelopen. Om zich erop voor te bereiden, rende ze ongeveer 70 kilometer per week rond Santa Cruz, Californië, waar ze woont.

 

Ze stond dit jaar aan de lijn met haar zoon, die aan KPIX vertelde dat ze altijd van een biertje na de race geniet. "Een biertje is mijn hersteldrank", voegde ze eraan toe.